Waarom al die punten, badges en andere spelelementen?

posted 24 October 2018 @ 06.48

Wellicht is het je opgevallen; sinds dit jaar ontvang je punten voor (goede) determinaties, die je om kunt zetten in attributen voor de avatar (een digitaal figuurtje). Eerder ontving je al ‘badges’ voor het determineren van bepaalde soorten. Niet iedereen begrijpt waar dit goed voor is, dus lichten we het graag nog even toe.

Het werken met spelelementen doen we om twee redenen:

  1. Zie het als een digitale beloning. Het geeft iets om naar toe te werken en het laat zien (aan jezelf en aan andere) hoe groot jouw bijdrage is geweest aan het onderzoek;
  2. Het bereiken en betrekken van een jonge doelgroep. Wildspotter is een fijne manier om jongeren te betrekken bij natuur en onderzoek; het sluit aan op de digitale wereld waarin jongeren zich bevinden. Het blijkt best een uitdaging te zijn om jongeren te bereiken en te interesseren voor natuur(onderzoek). Het is dan ook de wens van onszelf en de provincies die deelnemen om speciaal aandacht te geven aan deze groep.

Werkt het?

Jazeker! We zien in de gebruikerscijfers dat tot wel 30% van de deelnemers jonger is dan 35 jaar. Van de groep 18-25 zien we dat de tijd die op Wildspotter wordt doorgebracht (het bekijken en determineren van beelden) sinds het toevoegen van de spelelementen meer dan verdubbeld is.

We hopen dat deze toevoegingen het meedoen met het onderzoek ook voor jouw leuker maakt! Als dit je minder aanspreekt, dan vragen we je begrip voor deze inspanning om de jongere doelgroep te bereiken. Alvast bedankt!


Wil je weten hoe we met je gegevens omgaan? Lees meer hier: read more