Een nieuw seizoen Wildspotter Noord-Holland!

posted 7 November 2017 @ 15.23

In de provincie Noord-Holland liggen zijn op veel plekken in het (vaar)wegennet faunapassages aangelegd. Dat zijn tunnels, bruggen en loopplanken, die dieren helpen om veilig over te steken. Zo wordt voorkomen dat dieren slachtoffer worden van het verkeer en dat er gevaarlijke situaties ontstaan voor weggebruikers. Maar om er achter te komen of die passages wel werken, moet dit worden onderzocht. Door cameravallen te plaatsen wordt elk dier dat voorbij loopt vastgelegd op video.

Zo zijn er honderden video's van dassen, marters, vossen en meer die bekeken en geanalyseerd moeten worden. Prachtige beelden om te zien, maar het is veel werk om deze allemaal te bekijken. Daarom vragen we jou om hulp! Alle beelden worden op Wildspotter geplaatst, zodat jij en honderden andere bezoekers kunnen meegenieten van deze beelden. Tegelijk vragen we je om te klikken op het plaatje van het dier dat jij op de video denkt te zien. Als iedereen een paar beelden bekijkt, dan kunnen we gezamenlijk honderden beelden analyseren.

Resultaten uit het verleden

Afgelopen jaar bleek dit een groot succes. Honderden mensen hebben geholpen bij het bekijken en analyseren van de beelden. Vrijwel alle beelden zijn goed geanalyseerd! De resultaten zijn terug te vinden op het Dashboard, onder het kopje Waarnemingen.

Doe mee met jouw klas, vriendengroep of familie!

Wildspotter is weer vernieuwd. Elk goed antwoord dat je geeft levert je punten op. Daarmee kan je items verdienen om jouw avatar te maken. Vergelijk je antwoorden en kijk wie de beste Wildspotter is van jouw klas of vriendengroep! Veel succes!

 


Wil je weten hoe we met je gegevens omgaan? Lees meer hier: read more